Grenzen stellen

Zonder dreigen, straffen of belonen
"Ik tel tot 3 en dan...!" Ja wat dan eigenlijk? Je kan je als ouder vaak machteloos voelen wanneer je kinderen niet doen wat je vraagt, of over je grenzen blijven gaan. Hoe kan je ervoor zorgen dat je kind meer gaat meewerken en tegelijkertijd in verbinding blijven? Je ontdekt het in deze cursus!
Write your awesome label here.



Herken je dit?

  • Je wil graag die geduldige en begripvolle ouder zijn, maar op een gegeven moment wordt het je teveel en ontplof je toch.
  • Wanneer je een grens stelt en je kind wordt daar boos of verdrietig om, voel je je al snel schuldig en twijfel je of je deze grens wel moet stellen.
  • Wanneer je kind niet meewerkt voel je je vaak ontzettend gefrustreerd en machteloos en ga je dreigen met een straf ("Als je nu niet doet wat ik zeg dan is er straks geen schermtijd."), of probeer je je kind te overhalen met een beloning (Als je nu snel je schoenen aantrekt krijg je straks een ijsje.").
  • Je hebt het gevoel dat je kind niet naar je luistert en hierdoor ontstaat er vaak strijd, terwijl je het zo graag anders wilt.

Na deze cursus...

Weet je waarom grenzen stellen soms zo moeilijk is 

en begrijp je waarom het niet helpend of nodig is om je hier slecht over te voelen.

Weet je hoe je hier anders mee om kan gaan

zodat de balans vinden tussen mildheid en begrenzen een stuk makkelijker wordt.

Weet je hoe je grenzen kan stellen vol zelfvertrouwen

en vergroot de kans dat je - zonder schuldgevoel - voet bij stuk houdt.

Heb je een beter zicht op je eigen grenzen

en wordt het eenvoudiger om ze aan te geven en er zo voor te zorgen dat ook jouw behoeften voldaan zijn.

weet je wat je kan doen om de kans op medewerking te vergroten

en begrijp je beter waarom je kind soms niet meewerkt.

Ben je weer een team samen met je kind

en wordt het thuis een stuk gezelliger omdat je kind zich meer verbonden voelt en zich makkelijker laat begrenzen..

⭐⭐⭐⭐⭐
Dit deelde Julie na het volgen van de cursus:

"Dit is de meest praktische en betaalbare opleiding die ik al volgde zonder dat het een meerjaren plan is of een maandloon kost. Ik volgde net de bachelor lager onderwijs als zij-instromer en een jaartraject geweldloze communicatie dus bepaalde zaken kende ik wel, maar waren nooit zo praktisch en concreet als nu toegepast op jonge kinderen IN je eigen gezin. "
De docent

Anky De Frangh

"Als klinisch psychologe en gedragstherapeut heb ik meer dan tien jaar ervaring opgedaan in verschillende settings. Mijn specialisatie ligt in emotieregulatie en emotiecoaching en het ondersteunen van ouders en opvoeders bij het omgaan met gedrag en emoties van kinderen. Ik dacht dus dat ik wel wist hoe ik het zou aanpakken eens ik zelf kinderen kreeg. Maar  ik  merkte dat ik vaak heel zoekende was is het evenwicht tussen begripvol zijn en begrenzen. Ik weet dus hoe uitdagend het kan zijn om hierin een balans te vinden. Ik deel mijn kennis en inzichten hierrond graag met je."
Patrick Jones - Course author

Praktisch

  • 6 modules
  • korte video’s
  • extra downloads
  • Replay Q&A

 Extra downloads (twv €25)

Als extra materiaal bij de workshop ontvang je een digitale gevoelsposter, een poster met strategieën en een lijst met behoeften voor jezelf én eentje voor je kind.

 Replay Q&A 

Tijdens de live Q&A werden een hele hoop  bijkomende en  verdiepende vragen gesteld. Zo wordt het nog eenvoudiger om de inhoud toe te passen in het dagdagelijkse.

Op naar minder strijd en meer verbinding!

De modules kan je op eigen tempo doorlopen. Je hebt na inschrijving 365 dagen toegang tot de inhoud.
Bekijk je graag het overzicht van alle modules?
Klik hier 
Write your awesome label here.
Gemaakt met